Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

VAŽNO OBAVEŠTENJE POVODOM SPROVOĐENJA POSTUPKA PRIJAVLJIVANJA KANDIDATA NA KONKURS ZA PRIJEM UČENIKA ZA SMEŠTAJ I ISHRANU 2020/2021

Обавештења

VAŽNO OBAVEŠTENJE POVODOM SPROVOĐENJA POSTUPKA PRIJAVLJIVANJA KANDIDATA NA KONKURS ZA PRIJEM UČENIKA ZA SMEŠTAJ I ISHRANU 2020/2021

Poštovani,

Povodom sprovođenja postupka prijavljivanja kandidata na Konkurs za prijem učenika srednjih škola u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu učenika za školsku 2020/2021.godinu, obaveštavamo sledeće:

 

– Učenici prve godine, koji konkurišu za prijem u ustanove učeničkog standarda u školskoj 2020/21. godini, u obavezi su da prilože overenu potvrdu o upisu u srednju školu, bez obzira da li je upis izvršen elektronski ili predajom dokumenata u školi.

– Ukoliko je škola koju učenik pohađa izdala elektronsko svedočanstvo, potrebno je da overi odštampanu verziju, da bi svedočanstvo bilo prihvaćeno kao validan dokument na upisu. Domovi učenika nemaju obezbeđen pristup elektronskim bazama koje koriste škole, niti, u ovom trenutku, postoji mogućnost elektronskog upisa u domove.

– Imajući u vidu da je 19. jul 2020. godine nedelja i shodno tome neradni dan, poslednji dan kada se vrši prijem dokumenata je ponedeljak 20. jul 2020. godine, bez obzira da li se radi o ličnoj predaji ili dostavi preko pošte sa tim datumom.

– Organizacija rada u toku prijema dokumenata za upis treba da se planira tako da se izbegne istovremeni boravak većeg broja roditelja i učenika u ustanovi i obezbedi adekvatna fizička distanca i primena svih preporučenih mera zaštite.

– Ustanove učeničkog standarda imaju obavezu da prate i sprovode uputstva relevantnih zdravstvenih službi i nadležnih institucija.

ODELJENJE ZA POSLOVE UČENIČKOG I STUDENTSKOG STANDARDA