Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

Интернат - О нама

Наша визија

Тежимо да створимо безбедну средину за све кориснике квалитативном сарадњом свих актера домског живота, развијањем што бољих услова и праћењем савремених технологија и иновација које негују тимски рад и међуљудске односе. Место где ће се рађати нове идеје и унапређивати знање и вештине  ученика спремних да помогну увек и свуда.

Наша стратегија

Унапређење квалитета живота корисника наших услуга кроз уређеност живнотног простора, опремљеност свих објеката, квалитетног васпитног рада уз поштовање законских оквира и остваривања свих стандарда, који би имали за циљ васпитање будућих нараштаја у одговорне чланове друштва.

Наша мисија

Развијање установе за све изазове, спремне да одговори на све задатке савременог начина живота. Стварамо слику која тежи на усвајању квалитативних промена ради што бољег васпитног ефекта, а то су спремност развијања функицоналног знања, вештина и умећа наших корисника, уз поштовање принципа толеранције, разумевања и ненасилне комуникације.

Налазите се у Дому ученика “Ангелина Којић-Гина” у Зрењанину. Ангелина Којић – Гина чије име носимо била је учитељица и прва управница дома за ратну сирочад у Зрењанину.
Интернатски објекат је саграђен 1980. године, по пројекту и за потребе средњошколског дома. Школске 1980/81 године зграда је примила своје прве станаре, средњошколце, који су због школовања из различитих места дошли у Зрењанин. Пре овог датума, на неколико места у граду постојали су мали објекти за интернатски смештај ученика који су углавном припадали одређеним школама и делили су се на мушке и женске.

Наша установа данас прима средњошколце оба пола из свих средњих школа. У Зрењанину има девет средњих школа, две више школе и технички факултет “Михајло Пупин” са више различитих смерова. Наш велики, лепи и равни град нуди разноврсне могућности за задовољење потреба културног, спортског и забавног карактера. Зрењанин има музеј, галерије, библиотеку, омладински хор “Коча Коларов” и неколико хорова који негују духовну музику. Има драмску радионицу и сликарску школу-радионицу.

У граду постоји неколико културно-уметничких друштава. Зрењанин је град спортова и има велики број спортских удружења: веслачки клуб, пливачки клуб, могућност бављења борилачким вештинама и колективним спортовима. Од забавних садржаја на раслполагању су позоришта, биоскопи, музичке свечаности, али и излетишта – “Царска бара”, “Мотел” и “Каштел” у Ечки.
Школовање није само успешно савлађивање градива него и упознавање и коришћење богатих садржаја културе које нуди велики град. Будите радознали за своју околину а ми ћемо вам помоћи да своју радозналост усмерите и задовољите правим и квалитетним садржајем.

Упис

Пријавите се на конкурс за пријем ученика и постаните један од презадовољних корисника наше васпитно образовне установе.

Биће нам задовољство да Вам, као и свим нашим корисницима, поред основног смештаја, обезбедимо и услове за учење и бављење културно-забавним и спортско-рекреативним активностима.

75
Година традиције
310
Ученика
310
Кревета
150
Студената на исхрани

Корисни линкови

Министартво просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

Дом ученика средњих школа Београд

Дом ученика средње железничке школе Београд

Дом ученика средње ПТТ школе Београд

Дом ученика средњих школа “Јелица Миловановић” Београд

Дом ученика средњих школа Ниш

Дом ученика средњих школа “Младост” Алексинац

Дом ученика средњих школа Прокупље

Дом ученика средњих школа Лесковац

Дом ученика средњих школа Врање

Дом ученика средњих школа Сурдулица

Дом ученика средњих школа Босилеград

Дом ученика средњих школа Краљево

Дом ученика средњих школа “Пане Ђукић Лимар” Крушевац

Дом ученика средњих школа Трстеник

Дом ученика средњих школа Чачак

Дом ученика средњих школа Крагујевац

Дом ученика средњих школа “Јагодина” Јагодина

Дом ученика средњих школа Ужице

Дом ученика средњих школа Ивањица

Дом ученика средњих школа Зајечар


Дом ученика средњих школа Књажевац

Дом ученика средњих школа “Срећно” Ћуприја


Дом ученика средњих школа “Бранково Коло” Нови Сад

Средњошколски дом Нови Сад

Дом ученика средњих школа Сремска Митровица

Дом ученика средњих школа Суботица

Дом ученика средњих школа “Никола Војводић” Кикинда

Дом ученика средњих школа Сомбор

Дом ученика средњих школа Вршац