Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

SARADNJA UČENIKA DVA DOMSKA PARLAMENTA

Обавештења

SARADNJA UČENIKA DVA DOMSKA PARLAMENTA

I ove godine nastavljamo saradnju učenika-članova Domskog parlamenta sa predstavnicima parlamenata drugih domova. Prošle godine družili smo se sa predstavnicima parlamenta iz Užica, a ove godine ugostili smo predstavnike Domskog parlamenta iz Vršca.
Poseta vršačkih parlamentaraca realizovana je u subotu, 07. marta 2020. godine.

U pratnji vaspitačice Ljiljane Milojević i vaspitača Petra Višackog,mala, ali odabrana grupa učeničkih predstavnika posetila je Zrenjanin.
Poseta je bila zamišljena kao razmena iskustava dve učeničke organizacije koje funkcionišu u domu, pa smo u sklopu ovog dela posete izložili načine formiranja parlamenta, organizaciju rada, prioritete učenika u borbi za svoja prava.Razgovarali smo o organizaciji vaspitnog rada u oba doma, manifestacijama, mogućnostima za uključivanje u rad sekcija. Analizirane su sličnosti i razlike kućnog reda,standardi ishrane i uslova života u domovima.
U sklopu poslednje tačke rodila se ideja za saradnju debatnih klubova naših domova,odnosno,organizaciju javne debate na dogovorenu temu što su učenici oduševljeno prihvatili.
Pored radnog dela posete,iskoristili smo priliku da naše goste upoznamo sa znamenitostima Zrenjanina.
Trudili smo se da budemo dobri domaćini i da se gosti u našoj ustanovi osećaju ugodno i opušteno. Nadamo se da smo u tome i uspeli.