Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

OPROŠTAJ OD NAŠIH MATURANTKINJA I MATURANATA

Живот дома - Актуелно

OPROŠTAJ OD NAŠIH MATURANTKINJA I MATURANATA

Uprkos epidemiološkim ograničenjima, ali uz poštovanje svih preventivnih mera, uspeli smo da realizujemo 27. maja 2021. godine tradicionalnu priredbu povodom ispraćaja maturanata generacije 2017/18.-2020/21. godine.
Ove godine školovanje završava i našu Ustanovu napuštaju 63 maturantkinje i maturanta.

Život i školovanje ove generacije maturanata bilo je drugačije u odnosu na iskustva ranijih generacija, ali svi oni uspeli su da svoje školovanje uspešno dovedu do kraja i zasluženo steknu diplomice za internaćiranje. Nadamo se da će ih ovo životno iskustvo učiniti jačim i spremnijim za nove izazove koje život donosi.
Za pokazanu volju da se uključe u domske aktivnosti i ostvarene rezultate, slatkim poklonima nagrađena su 34 maturanta.
Za maturanta generacije po izboru Pedagoškog veća Doma jednoglasno je izabrana Gabrijela Svetlik, veoma uspešna učenica Srednje muzičke škole iza koje stoje sjajni rezultati na pokrajinskim i republičkim domijadama, učešće na svim domskim dešavanjima. Gabrijelu krasi primerno ponašanje prema zaposlenima i učenicima,odgovoran odnos prema svim obavezama.Tradicionalno,maturant generacije dobija tablet računar.
Kao i svake godine, mogućnost da izaberu maturanta po svojim kriterijumima imali su i učenici. Njihov izbor bila je učenica Sara Ždrnja.
Sve diplome i nagrade uručio je direktor naše Ustanove Dobrica Brdarić.
Improvizovana priredbica pod maskama koju je veoma uspešno i šarmantno vodila učenica Milica Kondić nije izgubila na svojoj emotivnosti, a po koju suzu izazvale su oproštajne reči Svetlik Gabrijele koja se u ime maturanata oprostila od svih nas, prisećajući se u svom obraćanju svih iskustava, dešavanja i poneke anegdote iz domskog života kojih će se uvek sećati.
Lepe reči oproštaja i podrške u ime nas koji ostajemo uputila je Tara Šijan(pismo pročitala Milica Kondić).
Ovim lepim Tarinim željama pridružujemo se i mi, i našim dragim maturantima želimo pre svega da budu zdravi, srećni, da uspešno savladaju sve prepreke koje ih očekuju i da ostvare svoje snove.

Живот дома - Актуелно

БИБЛИОТЕКА ДОМА СЕ ПРИДРУЖИЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ПОСЕТОМ СВЕЧАЈНОЈ АКАДЕМИЈИ ОДРЖАНОЈ У САЛОНУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ЗРЕЊАНИНУ

    Домска библиотека радо организује активности којима обележава значајне датуме из области књижевности, уметности,

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

ПЛЕС МАТУРАНАТА

У петак 27.05.2022. одржан је XV по реду “Матурантски плес” на тргу града Зрењанина. Наши

Opširnije »