Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

06.03.2019. RADIONICA O ELEKTRONSKOM NASILjU

Живот дома - Актуелно

06.03.2019. RADIONICA O ELEKTRONSKOM NASILjU

Dana 06. marta 2019. godine u prostorijama Doma održana je radionica na temu bezbednog ponašanja na društvenim mrežama. Organizator je bila informatička sekcija Doma. Gošća radionice bila je inspektor za maloletničku delinkvenciju Nevena Šuput.

Učenici doma, članovi informatičke sekcije Mile Jokić i Anabela Zonai, sa stručnim saradnikom-operaterom Bojanom Pašić prezentovali su učenicima bon-ton ponašanje na društvenim mrežama kako u odnosu na druge osobe sa kojima smo na taj način u kontaktu, tako i u odnosu na sopstvene fotografije i postove koje ostavljamo.

Inspektorka Nevena Šuput upoznala nas je sa zakonskom regulativom u ovoj oblasti i upozorila na rasprostranjenost elektronskog nasilja koje je važno prepoznati i na vreme prijaviti roditeljima, nastavnicima, stručnoj službi.

Što se tiče ličnih fotografija koje „kačimo“ na društvene mreže inspektorka je dala jedan koristan savet – „Kada krenete da  stavite neku fotografiju na društvene mreže zapitajte se šta bi o fotografiji rekli vaši roditelji, odnosno, da li bi njima mogli da je bez stida pokažete…“

Odigrali smo dve simpatične igrice.Jedna od njih pokazala je koliko „živimo“ na društvenim mrežama(život na društvenim mrežama odvija se paralelno sa realnim životom i sve što razmenjujemo na društvenim mrežama jednako je važno kao i sve što nam se dešava u realnom životu, ako ne i važnije).

Znajući kako hejterske poruke mogu biti pogubne za primaoca tih poruka, u drugoj igrici imali smo zadatak da šaljemo samo pozitivne poruke!

 

ZAPAMTITE:

-SVE ŠTO STE JEDNOM STAVILI NA INTERNET ZAUVEK OSTAJE NA NjEMU!

-PORUKAMA KOJIMA NEKOG VREĐATE, OMALOVAŽAVATE, ISMEVATE ILI PONIŽAVATE, ČINITE KRIVIČNO DELO!

-FOTOGRAFISANjE I SNIMANjE NEKOG BEZ NjEGOVE DOZVOLE JE KRIVIČNO DELO!

Живот дома - Актуелно

БИБЛИОТЕКА ДОМА СЕ ПРИДРУЖИЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ПОСЕТОМ СВЕЧАЈНОЈ АКАДЕМИЈИ ОДРЖАНОЈ У САЛОНУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ЗРЕЊАНИНУ

    Домска библиотека радо организује активности којима обележава значајне датуме из области књижевности, уметности,

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

ПЛЕС МАТУРАНАТА

У петак 27.05.2022. одржан је XV по реду “Матурантски плес” на тргу града Зрењанина. Наши

Opširnije »