Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

04.06.2019. Maturanti 2018/2019

Живот дома - Актуелно

04.06.2019. Maturanti 2018/2019

“Otpozdrav maturanata”

Na početku srednjoškolskog života smo pisali pozdrav maturantima, a sada kao maturanti pišemo otpozdrav.

Nismo ni sanjali da će nam tako brzo proleteti školovanje i život u internatu.Moram da priznam da je bilo mnogo divnih trenutaka – prvih zaljubljivanja, simpatija, prijateljstava, domijada, putovanja, mada je bilo i onih manje lepih  kao što su kazne, svađe među cimerima, odvojenost od roditelja (pa su tu bile i suze), nepoštovanje vaspitača i ostalih zaposlenih, netolerancija…. To je sada sve iza nas. Proživeli smo mnogo toga i od svega ćemo da pamtimo i nosimo sa sobom samo lepe uspomene. Mi smo imali tu privilegiju da boravimo u internatu, a mnogo dece tu priliku nema i samim tim ne može da doživi sve ono što smo mi uspeli kroz ove tri ili četiri godine. Najdraže nam je što smo uspostavili prijateljstva sa ljudima i đacima iz skoro svih gradova i sela iz cele Vojvodine a i Srbije. Naučili smo mnogo toga slušajući probleme drugih i učeći iz njih. Vaspitači, kao naši drugi roditelji, su bili tu za nas danonoćno, da nas posavetuju, pomognu, ohrabre, smire i pohvale. Svakom detetu su maksimalno posvećeni i mi smo im zahvalni na tome.


Završava se još jedno poglavlje donekle bezbrižnog detinjstva. U budućnosti nas čekaju mnogo ozbiljnije situacije, raznorazni problemi, događaji… Neko će nastaviti dalje školovanje, neko će se zaposliti, a neko će osnovati porodicu. Svaka od ovih stavki nosi sa sobom veliku odgovornost. To nam govori da trebamo biti uporni, istrajni, snalažljivi, dugotrpeljivi, pozitivni i da trebamo voleti život. Ono što smo doživeli kao tinejdžeri, nećemo možda nikad više voživeti.


Nedostajaćete nam… Volimo Vas sve i u srcu ćete uvek zauzimati posebno mesto.


Autor: učenica Jovana Rosić

Живот дома - Актуелно

БИБЛИОТЕКА ДОМА СЕ ПРИДРУЖИЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ПОСЕТОМ СВЕЧАЈНОЈ АКАДЕМИЈИ ОДРЖАНОЈ У САЛОНУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ЗРЕЊАНИНУ

    Домска библиотека радо организује активности којима обележава значајне датуме из области књижевности, уметности,

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

ПЛЕС МАТУРАНАТА

У петак 27.05.2022. одржан је XV по реду “Матурантски плес” на тргу града Зрењанина. Наши

Opširnije »