Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

03.10.2020. VASPITAČI NA EDUKACIJI

Живот дома - Актуелно

03.10.2020. VASPITAČI NA EDUKACIJI

U sklopu internog stručnog usavršavanja u našem domu organizovali smo uz sve propisane mere bezbednosti po zdravlje, za naše vaspitače i medicinsku sestru trening i edukaciju na temu „Samopovređivanje adolescenata-praktične smernice za procenu i terapiski rad“ u trajanju od 4 sata.

Realizatorke seminara bile su dr sci Jasminka Marković,dečiji psihijatar i psihoterapeut i Jelena Srdanović Maraš, specijalista medicinske psihologije i psihoterapeut iz ordinacije za dečiju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju „Krug“ iz Novog Sada, obe sa dugogodišnjim iskustvom rada sa adolescentima.
Na treningu su obrađivane teme vezane za rasprostranjenost ove pojave u svetu i kod nas, zatim su razmatrani uzroci ove pojave, faktori rizika,značaj i uloga porodice,predstavljene su terapijske intervencije koje su se pokazale kao efikasne u tretmanu adolesecenata.
Iako je tema bila teška način realizacije edukacije i neposrednost realizatorki doprineo je da na kraju radnog dela dana ne osećamo previliki stres.

Живот дома - Актуелно

БИБЛИОТЕКА ДОМА СЕ ПРИДРУЖИЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ПОСЕТОМ СВЕЧАЈНОЈ АКАДЕМИЈИ ОДРЖАНОЈ У САЛОНУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ЗРЕЊАНИНУ

    Домска библиотека радо организује активности којима обележава значајне датуме из области књижевности, уметности,

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

ПЛЕС МАТУРАНАТА

У петак 27.05.2022. одржан је XV по реду “Матурантски плес” на тргу града Зрењанина. Наши

Opširnije »