ПОКРАЈИНСКА КУЛТУРНА ДОМИЈАДА АПАТИН 2022

Културна покрајинска домијада

ПОКРАЈИНСКА КУЛТУРНА ДОМИЈАДА АПАТИН 2022

ДОМИЈАДА АПАТИН 2022

Са првим зрацима сунца и пролетњим данима стигла је коначно и домијада!

Званично-25-ти сусрети ученика средњих школа Војводине у културно-уметничком стваралаштву. Домаћин Апатин.

Младост, таленат, креативност, смех, лепота, другарство, загрљаји, успех после две дуге године поново су се нашли на једном месту. И све је било као да паузе није ни било…

Иако секције нису радиле пуним капацитетом (из познатих разлога) ученици дома „Ангелина Којић-Гина“ такмичили су се у запаженом броју такмичарских категорија.

У ликовном стваралаштву такмичиле су се Супек Марија и Пејовић Јелена. Руководилац ликовне секције васпитачица  Бисера Проданов.

Литерарне радове писале су Шијан Тара, Јовановић Нина и Рашков Валентина. Руководилац секције васпитачица Радмила Стојановић.

У популарној музици наступали су Жегарац Александар и Бутер Милица.

Веома запажен наступ у етно музици извели су Ковачевић Васкрсија и Дуња, Богдановић Јован, Вађина Давид и Рохарик Саша.

Композицију Рахмањинова сјајно је одсвирала  на клавиру Бутер Милица.

Све музичке тачке одвијале су се под будним оком васпитачице Јованке Провиџало.

Представили смо се и уметничком изложбом  на којој су презентовани керамичарски радови настали на нашој керамичарској радионици, ликовни радови настали на ликовној секцији, и занимљиви радови настали на секцији дигиталне фотографије. Изложбу је употпунила и издавачка делатност дома. За сјајну поставку изложбе заслужни су били Недимовић Милица,Ћурчић Марија, Гајдош Мартина ( секција керамике), Супек Марија, Пејовић Јелена и Бенић Невена ( ликовна секција), Анђела Ралбовски, Тара Шијан, Валентина Рашков и Невена Тонић (секција дигиталне фотографије).

Руководилац керамичарске секције је васпитачица Јована Соломун, новинарске секције васпитачица Пашћан Соња и секције дигиталне фотографије васпитачица Мирјана Ђермановић.

Сва дешавања на домијади пратили су наши чланови секције дигиталне фотографије Џамбас Даниел и Рашков Валентина, као и члан новинарске секције Николић Вукашин.

Пласмани:

Прво место-етно музика,ликовно стваралаштво,примењена уметност,издавачка делатност

Друго место-класична музика

Треће место-литерарно стваралаштво

Свим нашим ученицима као и васпитачима, руководиоцима секција, честитамо!

Спортска покрајинска домијада

НА 25. СПОРТСКИМ СУСРЕТИМА ДОМОВА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ВОЈВОДИНЕ СРЕМСКА МИТРОВИЦА Дом ученика Зрењанин ЈЕ ВИЦЕШАМПИОН У УКУПНОМ ПЛАСМАНУ

СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ ОСТВАРЕНИ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ! У Сремској Митровици су 09. априла 2022. године одржани

Opširnije »