ПРИРЕДБОМ ЗА ПАМЋЕЊЕ, 28. Фебруара 2023. БИБЛИОТЕКА ОБЕЛЕЖИЛА НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ И НБС

Живот дома - Актуелно

ПРИРЕДБОМ ЗА ПАМЋЕЊЕ, 28. Фебруара 2023. БИБЛИОТЕКА ОБЕЛЕЖИЛА НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ И НБС

 

Слично као и прошле године, пригодном приредбом, наша домска библиотека обележила је Национални дан НБС и Дан књиге, који се широм земље библиотеке обележавају, 28. фебруара,  желећи да афирмишу културу читања. А 28. фебруара 1832. године је основана Народна библиотека Србије, једна од најзначајнијих установа културе, па је по том датуму установљен и рођендан библиотеке са Даном књиге.

Организатори и реализатори програма прославе, уз подршку руководиоца васпитне службе, Оливере Ћирић и стручног сарадника Наде Шрајер, су наши библиотекари, васпитачице Јелена Пујић и Радмила Стојановић.

 Музички део програма спремиле су васпитачице  Јованка Провиџало и Ивана Старчевић. Са неколико македонских етно песама заблистао је ђачки етно трио који су чинили Александар Сараволац, Александар Жегарац и Теодора Ристић. Побрали су огромне симпатије и аплаузе присутних.

Рецитаторски део програма припремиле су васпитачице, Радмила Стојановић и Бисера Проданов. На сцени библиотеке заблистале су сјајним рецитовањем: Ирина Шерегељ, Жељана Кулаузов и Уна Ђурић.

Програм су изузетно лепо водиле Милица Кондић и Ирина Шерегељ. Презентовале су и занимљивости из историје НБС, које је приредила васпитачица Јелена Пујић. Милица Кондић  је говорила текст о књигама и предностима читања.

Награде истакнутим члановима библиотеке: Милану Рошуљу, Милени Милојица и Анђелији Зубац (са највећим бројем прочитаних књига ), дипломе и вредне књиге уручила је Оливера Ћирић, руководилац васпитне службе.

Библиотекари Јелена и Радмила су на крају свечаности послужилес  присутне  слатким цитатима, које су за ту прилику спремиле, прижељкујући већи број читалаца. Техничко-медијску подршку су им пружали васпитачи: Соња Пашћан, Јована Соломун, Бранислав Кржа и  програмер Бојана Пашић.

За фотографско бележење догађаја задужене су биле наше вредне ученице Тара Шијан и Валентина Рашков уз подршку руководилаца фотографске и новинарске  секције Мирјане Ђермановић и Соње Пашћан. Пријатна атмосфера и успешна реализација обележеног догађаја указује на то да ће се традиција обележавања са сличним програмима наставити у долазећим годинама. 

 

Библиотекар и васпитач Радмила Стојановић