Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

„IZ MOJE SUPER KANTE!“

Живот дома - Актуелно

„IZ MOJE SUPER KANTE!“

Podizanje svesti u oblasti zaštite čovekove sredine jedna je od važnih tema programa vaspitnog rada sa učenicima u domovima učenika.
Iz tog razloga veoma nas je obradovao poziv Učeničkog doma Lovran iz Opatije, Republika Hrvatska, da se zajedno sa učenicima i vaspitačima iz još dva doma iz Vojvodine (DUSŠ Subotica i Srednjoškolski dom Novi Sad), dva doma iz BiH (Zenica i Moravice) uključimo u regionalni ekološki projekat koji tretira problematiku reciklaže.

Projekat „Iz moje super kante!“ zamišljen je kao “eTwinning” projekat koji bi trajao u kontinuitetu tokom školske 2021/22. godine i na mesečnom nivou okupljao učenike i vaspitače na različitim zadacima iz oblasti reciklaže.
Tema projekta naišla je na veliku zainteresovanost naših učenika, ipak, zbog ograničenog broja učesnika, izbor je „pao“ na sledeće učenike koji će u sledećih godinu dana činiti naš eko-tim. To su: Šijan Tara, Lauš Valentina, Raškov Valentina, Nemčević Stefan, Janković Andrija i Nikolić Vukašin.
Vaspitači koji će biti podrška učenicima su Maja Šimrak i Nada Šrajer, uz neizostavnu pomoć domske operaterke Bojane Pašić i stručnu pomoć vaspitačice Jovane Solomun.
Projekat je počeo upoznavanjem vaspitača putem onlajn aplikacije, a zatim su učenici dobili i odlično odradili dva zadatka:jedan zadatak bio je predstavljanje učesnika, a drugi nacrtati logo projekta i eko-junaka Ekića. Glasanjem učenika-učesnika izabrani su najbolji predlozi za logo i Ekića. Naši učenici pokazali su veliku kreativnost i motivaciju i odlično odradili oba zadatka.
Rad Lauš Valentine osvojio je treće mesto za predlog za lik Ekića.
Za najbolji logo glasovima učenika proglašen je rad učenice Učeničkog doma Lovran, a za najbolju ideju za Ekića prvo mesto osvojila je učenica iz Zenice.
Sve u svemu dobro smo se zabavili!
Tokom leta sledi pauza, a od septembra novi zadaci za našu eko-ekipu koje nestrpljivo čekamo!
U prilogu pogledajte ideje naših učenika za logo projekta i junaka Ekića.

Vukašin Nikolić "Ekić"
Vukašin Nikolić Logo
Valentina Lauš "Ekić"
Valentina Lauš Logo
Valentina Raškov "Ekić"
Valentina Raškov Logo
Tara Šijan "Ekić"
Tara Šijan Logo
Stefan Nemčević "Ekić"
Stefan Nemčević logo
Andrija Jankovic "Ekić"
Andrija Janković Logo
Живот дома - Актуелно

БИБЛИОТЕКА ДОМА СЕ ПРИДРУЖИЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ПОСЕТОМ СВЕЧАЈНОЈ АКАДЕМИЈИ ОДРЖАНОЈ У САЛОНУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ЗРЕЊАНИНУ

    Домска библиотека радо организује активности којима обележава значајне датуме из области књижевности, уметности,

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

ПЛЕС МАТУРАНАТА

У петак 27.05.2022. одржан је XV по реду “Матурантски плес” на тргу града Зрењанина. Наши

Opširnije »