Dom učenika srednjih škola "Angelina Kojić – Gina", Zrenjanin

Домски еколози региона

Живот дома - Актуелно

Домски еколози региона

ДОМСКИ ЕКОЛОЗИ РЕГИОНА НАСТАВЉАЈУ  ONLAJN ДРУЖЕЊЕ  КРОЗ ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

 

Екипа домских еколога из „Гине“ у новој школској години наставила је учешће у регионалном еколошком пројекту који се бави питањима рециклаже. Стефан, Вукашин, две Валентине Андрија и Тара заједничким снагама уз подршку васпитачица Маје и Наде и техничке подршке Бојане, заједно са другарима из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије и њиховим васпитачимa вредно су одрадили још један еколошки задатак. После упознавања и израде логоа пројекта, на реду је био задатак истраживачког карактера-анализа одбачених ствари које заврше у кантама за смеће. Било је потребно разврстати отпад у следеће категорије: шта се може рециклирати, шта користити у креативне сврхе, шта поклонити, шта се може користити за компост,шта од оног што бацамо спада у опасан отпад, а шта у неупотребљиво смеће.

Наши вредни еколози одговорно су приступили задатку и на заједничкој дискусији показали завидно знање.

Из ове радионце научили смо да се много тога што заврши у нашим кантама може употребити у другачије, веома корисне сврхе и када би тако сви заједно размишљали смећа би било далеко мање.

Следећи задатак стиже крајем октобра…

Живот дома - Актуелно

БИБЛИОТЕКА ДОМА СЕ ПРИДРУЖИЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ ПОСЕТОМ СВЕЧАЈНОЈ АКАДЕМИЈИ ОДРЖАНОЈ У САЛОНУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ЗРЕЊАНИНУ

    Домска библиотека радо организује активности којима обележава значајне датуме из области књижевности, уметности,

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

ПЛЕС МАТУРАНАТА

У петак 27.05.2022. одржан је XV по реду “Матурантски плес” на тргу града Зрењанина. Наши

Opširnije »