НОВИ ПРИЈАТЕЉИ ДОМА

Живот дома - Актуелно

НОВИ ПРИЈАТЕЉИ ДОМА

Mattea Ballani, ученица седмог разреда основне школе „Серво Михаљ“ живи необичан живот па и рођендане обележава на необичан начин, претварајући их у необичне журке. Из године у годину број учесника на њеним рођенданима се повећава задивљен мисијом коју је изабрала, а то је филантропски приступ и жеља да се помаже другима, да се награђује све оно што је заслужило да се награди. Једино што очекује од награђених јесте да наставе њену замисао и када буду у прилици помогну и награде неког другог како би ланац љубави према другима наставио да живи.

Након последњег прослављеног рођендана идеја је била, између осталог, наградити 3 одабрана одлична ученика који су становници ДУСШ „Ангелина Којић-Гина“ са 15 000,00 динара.

Васпитачи дома одлучили су да награду приме матуранти Анђелковић Радован и Вукотић Јелена,као и нешто млађи Ђемант Давид.

На кратком дружењу уприличеном у ту част Маttea је са мајком посетила дом и награде уручила ученицима. Директор установе Добрица Брдарић упознао је гошће са начином рада установе, свим активностима које организујемо…

Почаствовани Маtteinom идејом да поклон за свој рођендан проследи Јелени, Радовану и Давиду надамо се да је ово само почетак једног дивног пријатељства .

                                                                                       Стручни сарадник-психолог

                                                                                             Нада Шрајер