БИСЕР ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ, МИЛИЦА КОНДИЋ У ФИНАЛУ XIV ФЕСТИВАЛА ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ У СОМБОРУ

Живот дома - Актуелно

БИСЕР ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ, МИЛИЦА КОНДИЋ У ФИНАЛУ XIV ФЕСТИВАЛА ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ У СОМБОРУ

Јединствена културна манифестација, фестивал љубавне поезије, дома ученика из Сомбора, већ четрнаест година окупља средњошколце –поете. Ове године фестивал је реализован 4. 11. – 5. 11. 2022. окупивши најбоље домске поете широм Србије.

На конкурс стижу искључиво љубавне песме, а ове године их је било преко двеста. Много успелих и добрих песама не стиже у финале. Ту  стиже само тридесет изузетних, а међу њима, наша Милица Кондић.

Њихове песме организатори приређују и штампају у зборнику. Примерак  зборника је део пригодне награде финалистима. Милица је на фестивалу боравила у пратњи главног васпитача, Оливере Ћирић и руководиоца литерарне секције Радмиле Стојановић. Ментор и групни васпитач, Бисера Проданов је била спречена да путује, али је врло ревносно прикупила и лекторисала поетске радове  ученика писане за фестивал. Чак је сугерисала Милици код одабира наслова победничке песме: “Извор среће.“ Прво вече је протекло у знаку фестивалске раскоши музичког и поетског програма, а суботње преподне, упркос прохладном по мало кишном времену, обележио је незабораван обилазак града са посетама зграде жупаније, музеја и галерије „Милан Коњовић.“

Кофер успомена из Сомбора је пун блиставих детаља, боја, облика. Руководилац васпитне службе, Оливера Ћирић и финалисткиња, Милица Кондић су уживале у сваком виђеном детаљу. Оставићемо наредним финалистима да допуњавају блиставе фестивалске утиске, а ми честитамо Милици Кондић још један у низу успеха.

   Р. В. С

Живот дома - Актуелно

СВЕТСКИ ДАН ШУМА!

Ученици еколошке секције подсетили су нас на још један од битних датума у еко календару,

Opširnije »