Успешан завршетак регионалне сарадње ДУСШ „Ангелина Којић-Гина“ са домовима из Републике Хрватске и Републике Босне и Херцеговине

Живот дома - АктуелноПутовања

Успешан завршетак регионалне сарадње ДУСШ „Ангелина Којић-Гина“ са домовима из Републике Хрватске и Републике Босне и Херцеговине

У периоду од маја 2021. године до јуна 2022. године ДУСШ „Ангелина Којић-Гина“ учествовао је у регионалном еколошком пројекту „Из моје супер канте“ коме је основна тема била рециклажа.

Како је све почело? Ученички дом Ловран из Републике Хрватске упутио нам је меил са жељом да сарађује са нашим домом, домовима из Суботице и Новог Сада на реализацији заједничког еколошког пројекта. У пројекат су поред наведених домова укључени и домови из Моравица,из републике Хрватске и дом ученика Зеница из Босне и Херцеговине.

Сарадња се одвијала искључиво преко интернет платформи и onlajn дружења , дискусија и размене иксуства.

Реализација пројекта подразумевала је решавање различитих занимљивих задатака везаних за рециклирање и значај рециклирања у еколошком смислу.Задаци су се одвијали на месечном нивоу и у њима су учествовали ученици и васпитачи.

Из ДУСШ“Ангелина Којић-Гина“ учествовало је шест ученика:Тара Шијан, Рашков Валентина, Јанковић Андрија, Немчевић Стефан, Николић Вукашин и Лауш Валентина.

Подршка и помоћ ученицима биле су васпитачица Маја Шимрак и стручни сарадник-психолог Нада Шрајер уз свесрдну помоћ домске информатичарке Бојане Пашић која нам је много помагала код решавања бројних питања везаних за интернет платформе, отварања налога, комуникације са  e Twinning timom.

Након завршеног пројекта сви учесници добили су сертификате за успешно учешће.

 

На крају реализације пројекта сви учесници окупили су се у Ученичком дому Ловран.

Ученице Тара Шијан и Валентина Рашков  са директором установе Добрицом Брдарићем, информатичарком Бојаном Пашић и стручним сарадником-психологом Надом Шрајер провели су три незаборавна дана у Ловрану и Опатији и у срдачној атмосфери и заједничком дружењу, анализирали наше сличности и разлике, уживали у лепотама Истре, договарали нове активности и дружења. Дирнули су нас топлина,посвећеност и пажња домаћина који су у сваком тренутку нашег боравка у Ловрану били ту за све нас.

И за ученике и за васпитаче који су учествовали у овом пројекту било је ово драгоцено искуство.

У припреми је нови еколошки пројекат на истој платформи везан за енергетске уштеде тако да очекујемо нове еколошке задатке и сусрете са домовима региона.

                                                                                                              Стручни сарадник-психолог

                                                                                                                              Нада Шрајер

Путовања

Divan, razigran Prag

Plesna grupa našeg Doma je sa vaspitačicom Ćirić Oliverom krenula 11.11.2015.godine na Međunarodno takmičenje u

Opširnije »
Путовања

Mi u ŽOC-u

Učenici internata i vaspitači su bili pozvani da gostuju u Beogradskom železničkom internatu i druže

Opširnije »