УГОСТИЛИ СМО НИШЛИЈЕ!

Живот дома - Актуелно

УГОСТИЛИ СМО НИШЛИЈЕ!

Током протеклог викенда имали смо прилику да се дружимо са ученицима и васпитачима из Дома ученика Ниш.

Са циљем да будемо што бољи домаћини и да им боравак у Зрењанину и нашој установи учинимо што занимљивијим  и лепшим направили смо програм богат разним активностима.Тако су наши драги гости имали прилику да уз водича обиђу центар града и његове знаменитости, да проведу незаборавно преподневно дружење на Царској бари уз обавезну вожњу бродићима и уживање у сунцу, прелепој природи и цвркуту птица . За заинтересоване ученике организована је керамичарска радионица васпитачице Јоване Соломун где су се гости забављали радећи са глином. Своје оригиналне радове испечене и прелакиране, по замисли васпитачице Јоване, добиће као поклон за сећање на свој боравак у Зрењанину у септембру када је договорена узвратна посета.

Вечерњи сати били су резервисани за караоке које је организовала васпитачица Јованка Провиџало и квиз такмичење под будним оком васпитача Кржа Бранислава. Најбоље екипе као награду добиле су торту за прво место, слатке колаче за друго и пакетиће кекса за треће. У квизу је победила екипа из Ниша „Летење“ и то након „продужетка“ због истог броја бодова са другопласираном мешовитом екипом из Зрењанина и Ниша „Павле и домаћини“. Да гостима ништа не недостаје побринуле су се васпитачице Оливера Ћирић, Сања Кондић, Радмила Стојановић, Мирјана Ђермановић, Бисера Проданов, Нада Шрајер, Соња Пашћан, Александра Тодоров, Биљана Дринић, Јелена Пујић, здравствене проблеме решавала је медицинска сестра Снежана Кораћ.

 

Наши ученици, који су се показали као одлични домаћини, били су: Лара Лисица, Анђела Митровић, Никола Радин, Александра Ђуричин, Радован Анђелковић, Милена Коровљев, Виктор Шите, Таиса Станић, Мирко Марковић, Норберт Шпачек, Лука Сомору, Милан Станишић и Милица Комненовић.

Свој допринос домаћинској атмосфери дале су и остале службе дома.

Незаменљива за техничку подршку, штимунг и весело расположење на дружењу са гостима била је наша информатичарка Бојана Пашић.

Време је у добром друштву брзо прошло и ми смо наше госте испратили у недељу.

Са нестрпљењем чекамо посету Нишу…