СВЕТСКИ ДАН ОБРАЗОВАЊА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Живот дома - Актуелно

СВЕТСКИ ДАН ОБРАЗОВАЊА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Светски дан образовања о заштити животне средине од 1972.године обележава се 26. јануара. Циљ образовања о животнојсредини је развој колективне еколошке свести коју је потребно неговати од најранијих година детињства, и указивање на еколошкепроблеме на свим нивоима – климатске промене, огромне количине отпада, оштећење екосистема и угрожавање станишта, као и другихзначајних проблема за животну средину.

Поводом Светског дана образовања о заштити животне средине у Дому ученика се организује конкурс за израду предмета који има украсну или употребну вредност, а услов је да се приликом израде користе претежно рециклирани материјали. Помоћу празне стаклене или пластичне флаше, кутије, старе гардеробе и других ситница и амбалаже које не користимо, своју креативност и практичност можемо изразити сопственим идејама или идејама које пронађемо на интернету. На овај начин доприносимо очувању животне средине, показујемо како вишак материјала око нас можемо искористити без одбацивања и доказујемо да и мале акције могу сваког научити да брине о животној средини.

У изради радова може учествовати један или више ученика. Радове достављати до 20. фебруара васпитачици Александри Тодоров, задуженој за еколошку секцију.

Живот дома - Актуелно

JOШ ЈЕДАН СЕМИНАР У ДОМУ

У склопу стручног усавршавања васпитача у нашем дому 25.јуна 2024. године одржан је акредитовани семинар

Opširnije »
Живот дома - Актуелно

СЕМИНАР У ВРШЦУ

У суботу, 01.06.2024. године у дому ученика Вршац одржан је акредитовани семинар ” Са адолесцентом

Opširnije »