ОПРЕЗНО НА ИНТЕРНЕТУ!

Живот дома - Актуелно

ОПРЕЗНО НА ИНТЕРНЕТУ!

У уторак, 21. фебруара 2023. године имали смо прилику да угостимо господина Игора Јурића из „Центра за несталу и злостављану децу“ који је са сарадницом Анастасијом Орлић одржао инспиративну радионицу на тему „Безбедност деце на интернету“.

Уз непосредан, срдачан и стручан приступ теми наших гостију васпитачи и ученици су имали прилику да сазнају најновије информације о начину заштите сопствених података, препознавању ризичних понашања на интернету које их могу довести у веома озбиљне и опасне ситуације, о властитим поступцима којима могу нанети несагледиве последице својим вршњацима остављајући непримерене коментаре.

Посебно интересантна је била анонимна onlajn анкета о друштвеним мрежама које користе где су одмах могли да виде бележење својих одговора.

Јак ефекат на присутне оставила су два кратка филма заснована на истинитим догађајима, чији су актери били вршњаци присутних ученица и ученика.

Заинтересованост ученика била је веома велика, активност ученика и укључивање у дискусију уз постављање питања такође.

Након завршене радионице, жеља за додатним разговорима била је изражена.

Надамо се да ће наши ученици применити научено у пракси и пренети добијене информације својим другарима који су били спречени да присуствују радионици.