„МЕСТО ГДЕ МЛАДОСТ НИКАДА НЕ ПРОЛАЗИ“

Живот дома - Актуелно

„МЕСТО ГДЕ МЛАДОСТ НИКАДА НЕ ПРОЛАЗИ“

Ревијална приредба дома ученика средњих школа „Ангелина Којић-Гина“

 

У четвртак, 27. априла у Културном центру Зрењанина одржана је Ревијална приредба ученика средњошколског дома „Ангелина Којић-Гина“. Пре почетка саме приредбе присутнима се обратио директор дома господин Синиша Вукић.

Програм који је на приредби презентован представљао је  део активности које се у дому реализују током школске године и са којима се наш дом такмичио на Покрајинским културно-уметничким сусретима домова ученика средњих школа Војводине, популарној Домијади, као и других такмичења на којима наши ученици постижу запажене резултате.

Поред уметничког програма посетиоци су имали прилику да погледају богату изложбу ученичких радова насталих на ликовној, керамичарској, новинарској и секцији дигиталне фотографије.

Ревијална приредба која се традиционално одржава сваке године прилика је да средина у којој се налази наш дом ближе упозна наш рад, успехе и све оно што као дом пружамо нашим ученицима.

Док у школама ученици стичу знања и спремају се за своја будућа занимања, у домовима ученика се посебна пажња посвећује квалитетном  провођењу слободног времена где, кроз разне секције, ученици имају прилику да искажу своје таленте и интересовања.

На овогодишњој приредби представили су се ученици рецитатори Ирина Шерегељ  и Уна Ђурић, ученици-песници  и писци Александра Ђуричин, Жељана Кулаузов, Милица Кондић и Тара Шијан, сјајни извођачи популарне и етно музике сестре Ковачевић Дуња и Васкрсија, Анђела Ћирић, Теодора Ристић, Лара Балабан, Анђела Ралбовски, Вереш Ксенија, Владан Кулиновић, Станислава Јовин, Милена Милојица и Александра Ђуричин.

Захтевну фолклорну  кореографију „Игре и песме из Босилеградског крајишта“  извели су:

Елена  Новковић, Милан Рошуљ, Александра Ђуричин, Радован Анђелковић, Милица Шајиновић, Исидора Савић, Радослава Матић, Станислава Јовин, Уна Ђурић, Милица Бокинац, Анђела Максимовић и Мирко Марковић (замене Милана Цвејин, Милена Милојица , Мирјана Лудошки,Александар Ђуричин). Аутор кореографије Алекса Шербула са сарадницима Мином Ковачевић, Трифић Вуком и Јуришић Срђаном.

Тачку модерног плеса отплесале су, али и саме осмислиле  Богарошки Лара, Миланков Марина, Менда Мима, Ђекић Милица, Гајановић Милица и Радошевић Јована.

Одломке из књиге о дому „Станица одрастања“ читале су Станић Таиса, Средојев Сташа, Зубац Анђелија, Пакашки Дејана и Милица Булајић.

Програм су осмислили васпитачи и стручни сарадници задужени за рад уметничких секција:Јована Соломун, Бисера Проданов, Соња Пашћан, Мирјана Ђермановић,Оливера Ћирић, Биљана Дринић, Сања Кондић, Радмила Стојановић, Јованка Провиџало, Ивана Старчевић и Нада Шрајер. Техничка подршка Бојана Пашић.

Било је ово још једно запажено  представљање наше Установе.

Стручни сарадник-психолог Нада Шрејер