РЕВИЈАЛНА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА ДОМА СРЕДЊИХ ШКОЛА “АНГЕЛИНА КОЈИЋ-ГИНА”

Живот дома - Актуелно

РЕВИЈАЛНА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА ДОМА СРЕДЊИХ ШКОЛА “АНГЕЛИНА КОЈИЋ-ГИНА”

У уторак, 16. априла у Културном центру Зрењанина одржана је Ревијална приредба ученика средњошколског дома „Ангелина Којић-Гина“.
Пре почетка саме приредбе присутнима се обратила координатор васпитне службе Оливера Ћирић.

Програм који је на приредби презентован представљао је део активности које се у дому реализују током школске године и са којима се наш дом такмичио на Покрајинским културно-уметничким сусретима домова ученика средњих школа Војводине, популарној Домијади, као и других такмичења на којима наши ученици постижу запажене резултате.

Поред уметничког програма посетиоци су имали прилику да погледају богату изложбу ученичких радова насталих на ликовној, керамичарској, новинарској и секцији дигиталне фотографије.
Ревијална приредба која се традиционално одржава сваке године прилика је да средина у којој се налази наш дом ближе упозна наш рад, успехе и све оно што као дом пружамо нашим ученицима.
Док у школама ученици стичу знања и спремају се за своја будућа занимања, у домовима ученика се посебна пажња посвећује квалитетном провођењу слободног времена где, кроз разне секције, ученици имају прилику да искажу своје таленте и интересовања.

На овогодишњој приредби представили су се ученици рецитатори Жељана Кулаузов, Сташа Средојев и Дејана Пакашки, ученици-песници и писци Уна Ђурић, Анђелија Зубац и Ана Жилић, сјајни извођачи популарне и етно музике Анђела Ћирић, Теодора Ристић, Лара Балабан, Вереш Ксенија, Јовановић Нина, Торњош Марија Магдалена, Сараволац Александар, Харнош Николина, Љиљана Радић и Емилија Попов.
Захтевну фолклорну кореографију „Игре из Димитровграда“ извели су:
Милан Рошуљ, Александра Ђуричин, Милица Шајиновић, Исидора Савић, Станислава Јовин, Уна Ђурић, Милица Бокинац, Анђела Максимовић, Цвејин Милана, Гајановић Милица, Вуков Драгана и Лудошки Мирјана. Аутор кореографије Алекса Шербула и Милица Шаиновић.

Посебну захвалност, на крају приредбе приредила је васпитна служба у знак петогодишње успешне сарадње са КЦ Светозар Марковић и стручним сарадником Алексом Шербулом.
Тачку модерног плеса отплесала је, али и сама осмислила Менда Мима.

Представили су се и чланови драмске секције извођењем хумористичког комада „Жене Кесе“. У сарадњи са стручном сарадницом Олгицом Трбојевић Костић ученице Богданов Владислава, Ференци Николина, Грујић Анђелина, Зубац Анђелија и Жижак Адријана насмејале су и забавиле публику.
Програм су осмислили васпитачи и стручни сарадници задужени за рад уметничких секција:Јована Соломун, Бисера Проданов, Соња Пашћан, Мирјана Ђермановић, Александра Тодоров, Оливера Ћирић, Биљана Дринић, Сања Кондић, Јованка Провиџало и Нада Шрајер.

Организацију програма осмислила је васпитачица Ивана Старчевић уз техничку подршку Бојане Пашић.

Било је ово још једно запажено представљање наше Установе.

 

Васпитачица Ивана Старчевић