Vesti

 

Reč direktora:   

Školska 2020/21

Pod specifičnim okolnostima, tokom školske 2020/2021. godine, izazvane pandemijom, u našem domu ipak se radilo na ulepšavanju i funkcionalnosti ustanove.
– U dvorištu, celom dužinom, urađen je asfalt za lakši pristup vozila za nabavku hrane;
– Postavljena je rampa kako bi se kontrolisao ulaz i izlaz vozila radi bezbednosti;
– Izgrađen je letnjikovac, namenjen učenicima za boravak tokom slobodnog vremena. Za istu namenu sređeno je i opremljeno „malo“ dvorište;
– Posađeno je drveće i trava kako bi se ozelenile površine našeg doma;
– Započet je rad na ulepšavanju zgrade, krečenjem fasade;
– U domskom delu sređeni su dnevni boravci: postavljen je kulir na zidovima, zamenjene pločice i ugrađeni novi kuhinjski elementi;
– Inicijativom grupe vaspitača osmišljen je Projekat „Slikanjem protiv zaborava“ čime je započeto oslikavanje domskih učionica likovima pisaca i naučnika, sve u svrhu prijatnijeg i neobičnijeg prostora za učenike tokom obavljanja školskih obaveza;

 

21.06.2019. Realizovano u Domu

Od 01.09.2018. godine Dom je dobio donaciju Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje u vidu opreme za kuhinju u vrednosti oko 2.000.000,00 dinara. Kuhinja je opremljena najsavremenijom opremom (kiper, roštilj, friteza, radni stolovi i sudopere).

Od sopstvenih sredstava kupljen je i konvektomat za ekonomičnije i zdravije spremanje hrane za učenike, studente i naše goste.

Konkurisali smo kod Pokrajisnkog sekretarijata  za energetiku za dobijanje sredstava za izradu elaborata o energetskoj efikasnosti i energetskog pasoša, što se i ostvarilo, te se možemo pohvaliti kao jedini Dom koji poseduje energetski pasoš.

Ulagano je još mnogo sredstava, kako bi se zamenio nameštaj po sobama učenika. Kupljeni su kreveti, ormani i stolice za sobe u kojima borave učenici. U toku je zamena ulaznih vrata od učeničkih soba i u  danima raspusta u planu je sređivnje i krečenje određenih prostorija i soba u Domu kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

Ono čime bi se posebno pohvalili je sređivanje jedne od prostorija za radionicu odnosno keramičrasku sekciju. Keramičarska sekcija sada će se organizovati u potpuno novom ambijentu, gde je sve sređeno i zamenjeno, postavljene pločice i omogućeno da se kreativnosti i rad učenika podigne na što veći nivo.

 

Završeni radovi na uređivanju Doma

Početkom proteklog leta raspisana je javna nabavka velike vrednosti i dosta toga je urađeno na vreme, pre 1. septembra.

Istakao bih da smo tokom proleća dobili donaciju u pločicama od Pokrajinske vlade i da smo njima uspeli da pokrijemo četiri velika hodnika. Postojala je lamperija iza koje je bila vlaga koju smo sanirali stavljanjem kulirplasta koji je puno kvalitetniji, a postavljena je i nova led rasveta. U domskom delu zgrade, na spratu, zamenili smo stare dotrajale podove, laminatom.

U okvirima finansijskih mogućnosti, zamenili smo u sobama nameštaj, ormane, cipelarnike, krevete, dušeke, okrečili smo sve sobe i kuhinju, ali ima još dosta toga da se radi. Odrađeno je čišćenje i rekonstrukcija celog sistem grejanja, tako da spremno čekamo grejnu sezonu.

Isto tako, napomenuo bih da je u toku rešavanje infrastrukturnog  problema kanalizije. Uradili smo projekat, krenuli u prikupljanje dokumentacije i sada čekamo saglasnost Republičke direkcije za imovinu kako bi dobili građevinsku dozvolu, raspisali tender i krenuli u radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže. Nadamo se da bi mogli to da rešimo do kraja godine.

                                                          

Razgovor sa direktorom možete pogledati na sledećem linku: I love Zrenjanin